Poradnik sushi - Przygotowanie wasabi w proszku

pałeczkami.pl - poradnik sushi

Przygotowanie wasabi
w proszku

 

 

Wielu z naszych klientów stoi przed dylematem, które wasabi wybrać: w proszku, czy w tubie. Pasta w tubie jest gotowa do użycia od razu, proszek natomiast trzeba przygotować.

Potrzebujemy:

  • 50g wasabi w proszku
  • 90ml zimnej wody

Z tych proporcji otrzymamy 140g gotowej pasty - 4 pełne łyżki stołowe.

Wsypujemy wasabi do wody i mieszamy aż znikną wszystkie grudki. Odstawiamy na 10 - 15 minut i ponownie mieszamy. Uwaga: podczas mieszania trzymać naczynie z wasabi z daleka od twarzy, opary bardzo drażnią oczy i nos! Nie trzeba ściśle trzymać tych proporcji. W zależności od upodobania można rozrobić mniej lub bardziej gęstą pastę - czym pasta bardziej gęsta tym ostrzej. Gotowa pasta ma "ziarnistą" konsystencję.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Chcesz o coś zapytać ? Pisz lub dzwoń:
e-mail:
biuro@paleczkami.pl
telefon:
+48 694 512 522

Będzie nam miło odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.

--------------------------------------------------------------------------------

Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij