Sosy sojowe Yamasa

Sos sojowy to produkt, podobnie jak ryż, bez którego większość Azjatów nie wyobraża sobie jedzenia.

Sosy Yamasa - źródło yamasausa.comSosy sojowe marki Yamasa słyną z ponad 360-letniej tradycji. Współczesne procesy technologicznie nie zaburzyły naturalnego, znanego od wieków, sposobu fermentacji - sosy Yamasa powstają wyłącznie z naturalnych składników, bez dodatku koncentratu, sztucznych barwników czy środków przyśpieszających ich warzenie. Dzięki temu zachowują pełnię swoich wartości odżywczych i kulinarnych. Sosy powstają w japońskiej miejscowości Choisi, w specjalnym mikroklimacie umożliwiającym właściwy proces fermentacji. Rozwój odpowiednich mikroorganizmów niezbędnych w tym procesie zapewnia właściwy przebieg warzenia bez użycia sztucznych substancji chemicznych.

Seria japońskich sosów Yamasa to propozycja dla miłośników kuchni japońskiej. Sosy mają odpowiednio wyważone proporcje, są klarowne, posiadają charakterystyczny smak i brunatną barwę. Są znacznie delikatniejsze w smaku od tradycyjnych sosów chińskich. Znakomite do sushi, jako dip do owoców morza, ryb i mięs oraz przyprawa do zup.

Sos o zmniejszonej zawartości soli to idealna propozycja dla osób przestrzegajacych diety o niskiej zawartości soli. Specjalny dozownik w nakrętce umożliwia właściwe stosowanie sosu.

Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij