Algi morskie pozostałe

Algi morskie (jap. nori); ten dar natury, którego dobroczynne działanie znane jest od wieków w Japonii, Chinach i Korei, zyskuje coraz większą popularność ze względu na swoje właściwości odżywcze. Są doskonałym źródłem pełnowartościowego białka i łatwo przyswajalnego żelaza. Zawierają wszystkie minerały jakie występują w morzu, szczególnie jodu, manganu, potasu i bromu. Algi wzmacniają system immunologiczny człowieka, wiążą wolne rodniki, poprawiają pamięć, zabijają wirusy, obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, Więcej » leczą niedoczynność tarczycy, usuwają toksyny, wiążą toksyczne substancje, wnikają w komórki tłuszczowe i stymulują przemianę materii. Poprawiają też gładkość i elastyczność naszej skóry. Są niezwykle pomocne przy wielu chorobach. Kuchnia japońska wykorzystuje nori na wiele różnych sposobów, nie tylko do sushi. Najczęściej używa się je do onigiri, japońskich kanapek z ryżu,jako przekąska, a także dodaje do niektórych rodzajów ramenu i innych zup. Pokruszone nori (aonori) używane jest jak suszone zioła, do posypywania potraw z ryżu, makaronu i jajek. W naszym sklepie znajdziecie glony nie tylko do sushi, ale również szereg dodatków i przekąsek zawierających ten dar natury. « Mniej

Sortuj po:
Widoki
Sortuj po:
Widoki normallist
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel