Imbir marynowany

pałeczkami.pl - marynowany imbirMarynowany imbir (inaczej Gari) to rodzaj japońskiego tsukemono: surowych warzyw marynowanych w zalewie octowej. Gari to słodkie, cienko krojone plasterki młodego imbiru zalane delikatnie słodką marynatą na bazie octu. Ten typ imbiru stosuje się w Sushi nie jako składnik a jako dodatek. Przegryzany pomiędzy kolejnymi porcjami oczyszcza kubki smakowe i pozwala cieszyć się w pełnym smakiem spożywanych potraw. W naszym sklepie znajdziecie szeroki wybór imbiru marynowanego zarówno w małych jak i dużych opakowaniach. Więcej » Imbir jest rośliną nie tylko przyprawową ale także leczniczą i jego właściwości zdrowotne są nie do przecenienia. Ma dość ostry i piekący smak więc należy go stosować z umiarem i powoli się przyzwyczajać. Jest strażnikiem bakterii w naszym organizmie. Zwalcza pasożyty, wirusy, grzyby i pierwotniaki. Łagodzi dolegliwości w chorobach reumatycznych, poprawia funkcjonowanie układu trawiennego, pobudza krążenie, wzmacnia układ odpornościowy i przeciwdziała mdłościom. Kiedy przemarzniemy i czujemy, że "coś nas bierze" nic nas tak nie rozgrzeje i nie zwalczy przeziębienia jak napar imbirowy. Wystarczy do szklanki wrzątku, lub herbaty, wsypać szczyptę imbiru, dodać łyżeczkę miodu oraz sok z połówki cytryny i ani jesienne szrugi, ani zimowe zawieje, już nam nie straszne.« Mniej

Sortuj po:
Widoki
Sortuj po:
Widoki normallist
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel