Makarony Shirataki Konjac

Makaron shirataki nie tuczy! Tajemnicą jego rosnącej popularności jest skład: 97% to woda, resztę stanowi mąka z bulwy konjak (konnyaku), która jest źródłem błonnika glukomannan. Ten roślinny błonnik jest w minimalnym stopniu poddawany trawieniu. Przechodząc przez przewód pokarmowy glucomannan zwiększa proces wydalania z organizmu substancji balastowych i pomaga w utrzymaniu szczupłej sylwetki. Więcej » W kontakcie z wodą, zwiększa swoją objętość aż 17-tokrotnie, co na dlugo daje uczucie sytości. Makaron jest całkowicie beztłuszczowy, bezcukrowy i praktycznie nie zawiera węglowodanów. To zaledwie ok.12 kcal na 100g. Prawie nieznany w świecie Zachodu, konjak jest bardzo popularnym pokarmem w Azji, niemal tak jak ryż. W Korei Południowej bulwy konjaku są uprawiane podobnie jak u nas ziemniaki. W Japonii używa się ich głównie przy wyrobie suchych ciast, naleśników lub makaronu. Shirataki konjak jest doskonałym posiłkiem dla ludzi, którzy uwielbiają makaron ale jednocześnie dbają o swoje zdrowie i zachowanie właściwej wagi.« Mniej

Sortuj po:
Widoki
Sortuj po:
Widoki normallist
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel