Sos sojowy

Sos sojowy jest jednym z najdawniej znanych sosów przyprawowych w całej Azji Wschodniej, a dzisiaj także w kuchniach tradycji zachodniej.To wspaniały i zdrowy zamiennik soli. Nie tylko wzbogaca smak i aromat najróżniejszych potraw, ale dostarcza też pełnowartościowego białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, jest źródłem błonnika, witamin z grupy B i pierwiastków mineralnych. Najczęściej spotkamy dwie odmiany sosu sojowego. Jasny, popularniejszy – jest nieco mniej słony. Więcej » Doskonale komponuje się z warzywami, makaronem, lekkimi zupami i rybami. Ciemniejszy rodzaj sosu ma natomiast intensywniejszy zapach, gęściejszą konsystencję i wyraźniej słony smak. Używać go można do smażonych i pieczonych mięs oraz do sosów, którym chcemy nadać ciemniejszy kolor. Jest też oryginalną marynatą do mięs i bazą do powstania innych oryginalnych sosów. W naszym sklepie mamy kilka rodzajów tego sosu, aby każdy mógł spróbować i wybrać ten najlepszy. « Mniej

Sortuj po:
Widoki
Sortuj po:
Widoki normallist
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel